Богоявлення. Хрещення Господнє. Святкова Божественна літургія у Житомирському Спасо-Преображенському кафедральному соборі!

19.01.2021

19 січня 2021 року, Українська Православна Церква відзначає свято Богоявлення та Хрещення Господа нашого Ісуса Христа. Подія ця має велике значення для кожної людини, адже саме у святому Хрещенні Бог явив себе у Трійці і став на дорогу служіння людству як Цар, Первосвященик та Пророк.

Свято Богоявлення у Житомирському Спасо-Преображенському кафедральному соборі зустрічали урочистою Божественною літургією святителя Іоанна Златоустого. На молитву зібрались православні житомиряни та гості міста.

У співслужінні духовенства богослужіння очолив правлячий архієрей, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. По закінченні літургії сповідники причастились святих Христових Таїн. Після цього у соборі було звершено уставний чин великого освячення води.

Вітаючи присутніх на богослужінні митрополит Никодим закликав із вірою та смиренням приймати святу Хрещенську воду, а ще глибоко розуміти головний зміст свята, який полягає у Божій любові по відношенню до людини. Владика побажав усім миру, добра, сили і міцного здоров'я, ласки Небесної та допомоги Божої.

Прес-служба Житомирської єпархії.































Роздiл: 
Новости Епархии