Престольне свято відзначив Свято-Хрестовоздвиженський храм с. Старого Солотвина

30.09.2024

Близько 140 років височить Свято-Хрестовоздвиженський храм у селі Старий Солотвин. Змінюються покоління, а він підноситься куполами в неосяжний небесний простір. Двадцять сьомого вересня зустрічає своє престольне свято. Восени 2024-го року на святковому богослужінні звертали свої молитви до Господа віряни з різних парафій Бердичівського благочиння.

Коли золота пора вдягає природу у різнобарвні шати, коли сонце дарує останні спалахи тепла, село Старий Солотвин відзначає особливий день – храмове свято. І лунає піднесена мелодія дзвонів, до церкви поспішають люди, щоб вшанувати Воздвиження Хреста Господнього.

Двадцять сьомого вересня Божественну Літургію очолив духівник Бердичівського благочиння, настоятель Свято-Димитрівського храму селища Гришківців протоієрей Миколай Шпичка у співслужінні настоятеля Свято-Хрестовоздвиженського храму с. Старого Солотвина ієрея Михаїла Худякова, настоятеля Свято-Георгіївського храму м. Бердичева протоієрея Андрія Корнющенка та настоятеля Свято-Параскевського храму с. Великих Низгірців протоієрея Анатолія Бочковського.
Люди уклінно молилися до Владики Вседержителя, Господа нашого Ісуса Христа, просили дарувати мир Україні, захистити народ український, зміцнити воїнів-оборонців, позбавити землю нашу від ворога. Від малого до великого слухали слова проповіді духівника благочиння – протоієрея Миколая Шпички про Хрест Христовий, який осяює вірян на всіх шляхах їхнього життя, – силу, що освячує буття, символ великої любові Божої, яку Господь явив людському роду, знамено перемоги добра над злом.

Цього святкового дня чимало парафіян і гостей сповідалися та причастилися Святих Христових Таїн.

Хресним ходом духовенство і віряни вирушили навколо храму. Сама природа яскравими фарбами прикрасила землю, радіючи великому церковному святу.
мУ храмі лунали слова привітань. Настоятель Свято-Хрестовоздвиженського храму с. Старого Солотвина ієрей Михаїл Худяков адресував духовенству та пастві слова поздоровлень: «Сьогодні, коли у всіх православних храмах і в серці християнин воздвигається Животворящий Хрест, ми не тільки славимо його та поклоняємося йому, а й дякуємо Богу за спасіння, просимо перемоги і миру для України. Нехай силою Животворящого Хреста Господь допомагає кожному з нас». 

За словами Блаженнішого Митрополита Онуфрія, «Хрест – жезл сили, яку подарував людям Господь через Свої страждання».

Хрест Господній – велика святиня, наш духовний маяк, краса Церкви... Нехай він буде для нас знаменом твердої віри, світлої надії та християнської любові.

Молитви тихий подих фіміамом віє:
Зміцни нас, Господи, в любові та надії
І запали лампадку віри у серцях,
Спрямуй на істинний спасіння шлях…

Пресслужба Бердичівського благочиння Житомирської єпархії УПЦ.



















Роздiл: 
Новости Благочиний